Начало / Свят / Награда за кратък разказ, на името на Джефри Арчър

Награда за кратък разказ, на името на Джефри Арчър

Награда за кратък разказ, на името на Джефри Арчър, беше учредена, съобщи thebookseller.com. Тя е създадена от литературната агенция „Curtis Brown” и компанията „Kobo”. Първите финалисти ще бъдат обявени на 15 април на Панаира на книгата в Лондон. Победителят ще стане ясен на 29-ти същия месец.

Призът вече е отворен във Великобритания, САЩ и Канада и желаещите могат да се записват. Наградата за победителя е безплатно записване в онлайн курс по писане, организиран от „Curtis Brown”.

Желаещите да се запишат трябва да изпратят на литературната агенция разказ до 100 думи, в жанр по желание. Екип от „Kobo” ще избере кратък списък от 20 от кандидатите, а Арчър ще избере тримата финалисти. Те ще трябва да изпратят част от ръкопис на свой роман, с размер 3 000 думи. Ръкописите ще бъдат оценявани от литературната агенция.

Джефри Арчър е английски писател, роден през 1940 г. Изявявал се е и като актьор и политик. Известен е със своите романи, които са в жанр крими/трилър. Много негови книги са преведени на български език. Сред тях „Шах и мат”, „Кайн и Авел”, „Не бягай от съдбата си”, „Аферата „Ван Гог” и др.

Книги от Джефри Арчър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …