Начало / Свят / Слуховете, че австралийска библиотека мести книгите на Ланс Армстронг в категория „художествена проза”, бяха опровергани

Слуховете, че австралийска библиотека мести книгите на Ланс Армстронг в категория „художествена проза”, бяха опровергани

Слуховете, че австралийската библиотека „Manly library” ще премести книгите на Ланс Армстронг в категория „художествена проза”, бяха опровергани, съобщи „Гардиън”. Преди няколко дни в интернет излезе снимка в библиотеката в Сидни, на която е сложено писмено съобщение, че „всички книги на Ланс Армстронг, включително „Lance Armstrong – Images of a Champion”, „The Lance Armstrong Performance Program” и „Lance Armstrong: World’s Greatest Champion”, ще бъде преместени в категория „художествена проза”.

Фотографията предизвика множество спорове в онлайн пространството. Преобладаващите мнения бяха, че успешната борба на колоездача с рака и философията му относно мотивацията, която проповядва, са по-важни от това, че са отворени негови положителни допинг проби. Припомняме, че не отдавна положителните допинг проби на Армстронг бяха оповестени в публичното пространство. В резултат на това успехите на Армстронг му бяха официално отнети.

От австралийската библиотека коментираха, че това е шега, направена от посетители, които са успели да направят снимката без да ги види персонала. Говорител на „Manly library” заяви, че библиотеките не могат да преквалифицират току-така книги. Това зависи главно от техния ISBN-номер, използват от Националната австралийска библиотека.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …