Начало / Свят / Писатели събират пари за болен от рак колега

Писатели събират пари за болен от рак колега

Общността, свързана с научно-фантастичния жанр, се е обединила, за да помогнат на болния от рак писател Джей Лейк, съобщи mediabistro.com. Вече са събрани над 40 000 долара – двойно повече от първоначалната цел. Новата цел е 100 000 долара.

За постигането й, колеги на Лейк организират най-различни инициативи. Например Патрик Ротфъс чете пред публика първия си роман – непубликувано произведение, писано, докато Ротфъс е бил още ученик. Друг автор, Джон Скалзи, изпя непозната до момента песен, писана от Боб Дилън.

Ето и част от изявлението на събиращите средства:

„Нови технологии стават достъпни. Те могат да предоставят на неговите доктори нови опции за лечението на рак. Събираме пари, за да може Джей да се подложи на всички видове изследвания. Има много малка вероятност да се открие нов начин на лечение и Джей го знае. Но въпреки това, нещо малко може да се окаже животоспасяващо”.

Джей Лейк е написал 10 книги в жанр научна фантастика и над 300 разказа. През 2008 г. му беше открит злокачествен тумор, засегнал белия и черния му дроб. От тогава насам той се е подложил на няколко операции и курсове по химиотерапия. Нищо обаче не дава сериозни резултати и към момента прогнозите за Лейк не са оптимистични.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …