Начало / Свят / Авторът на „The Damned United” ще публикува книга за „Ливърпул”

Авторът на „The Damned United” ще публикува книга за „Ливърпул”

След като през 2006 г. публикува творба за важен момент от историята футболен клуб „Лийдс”, а именно престоят на Брайън Клъф в клуба, този път Дейвид Пийс се обръща към най-титулувания английски футболен отбор „Ливърпул”, пише британският „Индипендънт”. Книгата ще се казва „Red or Dead” и ще бъде издадена от „Faber and Faber”. Тя ще бъде на пазара през август.

Книгата ще се фокусира върху Бил Шенкли – една от най-важните фигури в историята на британския гранд. Пийс ще разкаже как Шенкли поема втородивизионен отбор и го превръща във футболен доминатор през следващите две десетилетия. Голяма част от книгата ще обръща внимание на периода след напускането на Шенкли и защо, според великия мениджър, клубът, който той е изградил, не се е отнесъл както трябва с него.

Пийс, който е фен на скромния „Хъдърсфийлд”, обясни мотивацията си да пише отново за английски футбол така: „Писах за корупция, писах за престъпления, писах за лоши хора, писах за демони. Писна ми от злото. Искам да пиша за един добър човек. За един светец”.

Дейвид Пийс е английски автор. Той е известен с книгите си от поредицата „Red Riding Quartet” и особено „The Damned United”, която получи признанието на критиците и дори беше филмирана.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Йордан Славейков: „Празнично семейство“ ще засити читатели, на които не им е по вкуса захаросаната любов

Талантливият режисьор и писател ни разказва за новата си книга Йордан Славейков вече направи силен …