Начало / Свят / Книга с 12 забравени текста на Брам Стокър беше публикувана

Книга с 12 забравени текста на Брам Стокър беше публикувана

Брам Стокър е свързван главно с класиката си „Дракула”, но нова книга го представя в различна светлина. „The Forgotten Writings of Bram Stoker”, която вече е на книжния пазар в САЩ, събира в себе си 12 труда от писателя, които са публикувани за първи път преди повече от век, но са забравени от историци и литератори. Компилацията е дело на Джон Едгар Браунинг. Творбата е издадена от „Palgrave Macmillan” и е 288 страници.

В творбата са събрани художествени, нехудожествени и журналистически трудове от Стокър. В произведението е включен и непознатия до момента каталог от личната библиотека на писателя. „The Forgotten Writings of Bram Stoker” показва, че „Дракула” не е единственото, с което си заслужава да бъде запомнен Стокър. В едно от произведенията той обяснява интертекстуалността между „Дракула” и останалото му творчество. Тя е допълнена от анализи на Браунинг, който е написал 10 книги за влиянието на вампирите и като цяло готическия жанр върху популярната култура.

Брам Стокър е роден през 1847 г. в Ирландия. Става популярен с романа си „Дракула”, публикуван през 1897г., но има и много други произведения. През живота си Стокър е по-известен като личен асистент на актьора сър Хенри Ървинг и бизнес мениджър на театъра „Lyceum Theatre”, притежаван от Ървинг. Умира през 1912 г. в Англия.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …