Начало / Критика / Митко Новков за безвъзмездното финансиране на „Пайнер”

Митко Новков за безвъзмездното финансиране на „Пайнер”

Попфолк гигантът „Пайнер Медиа“ е спечелил безвъзмездно финансиране от 1,9 млн. лв. по ОП „Конкурентоспособност“ за модернизация на оборудването си.Това става ясно от сайта на информационната система на еврофондовете ИСУН, където се вижда, че ЕС оценява доста високо приноса на чалгата за ръста на българската икономика, отбелязва vesti.bg.

Ето какво каза за БГНЕС по този повод Митко Новков – литературен критик и автор на „Подир сенките на литературата – цикли и зацикляния“, „Нервът Телевизия“, „От Медуза до Магрит. Есета по картини“ :

Това е приоритетът на управляващите. Това е за популяризиране на чалгата не само у нас, но и на международните пазари, както показва справка в информационната система на Министерството на финансите.
В това време един от най-големите ни поети Иван Цанев е оставен да се бори сам със старините и болестите си, например, а като него са много. Всичко това е долно и тъжно – парите точно на кого се решава да се дават – Андреи, Ивани и още такива, които всички са ми еднакви. Но са по вкуса на управляващите. Но има и нещо друго – да не забравяме, че идват избори, а телевизия „Пайнер“ се гледа. Ще се леят едни клипчета и песньовки.  Вероятно и Веселин Маринов ще пее неспирно нещо като „Нашата полиция ни пази…” . Доколкото знам, не е артист на „Пайнер“, но нищо не пречи да го привлекат. Маринов е авторитетен кадър на управляващите. Просто идват избори…

Фото: БНР

Книги от Митко Новков тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …