Начало / Свят / Изгубени ръкописи на Робърт Бърнс бяха открити

Изгубени ръкописи на Робърт Бърнс бяха открити

Изгуби ръкописи на Робърт Бърнс, както и негова кореспонденция, бяха открити, съобщи „Гардиън”. Сред тях са писмо до поета от Кларинда, псевдоним на голямата му любов Агнес МакЛихос, песен, наречена „Phillis the fair”, както е чернова, написана с молив, на одата „Ode to a Woodlark”, смятана за загубена.

Откритието е дело на изследователя Крис Роли, който получил обаждане от стара приятелка. Тя му казала, че открила нещо специално в колекцията „The Works of Robert Burns” от У. Скот Уилсън – произведение, публикувано между 1877-1879 г. „Обикновено често получавам подобни обаждания и се опитах внимателно да откажа. Тя обаче настояваше да погледна. След като прегледах текстовете за 15-ина минути, разбрах, че съм попаднал на нещо много важно”, споделя Роли.
Ръкописите вече са продадени на колекционер.

Робърт Бърнс е шотландски поет, роден през 1759 г. Той е ключова фигура за романтизма. Освен това Бърнс е може би най-важната литературна личност на страната и рождението му се празнува като национален празник. На български са преведени „Рицарят на вечността”, „Веселите просяци”, „В цъфналата ръж” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9780593153895

Класация „Ню Йорк Таймс“ (7 август – 15 август)

Престижната американска класация минава под знака на изобразителното изкуство и алтернативната музика. Струва си да …