Начало / Свят / Ръмсфелд продаде мемоарите си срещу хонорар от милиони

Ръмсфелд продаде мемоарите си срещу хонорар от милиони

Бившият министър на отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд е сключил сделка да напише мемоари за 50-те години, които е прекарал в частния бизнес и политиката срещу седемцифрен хонорар, съобщи БГНЕС, цитирайки сп. „Икзаминър“.

„Broadside Books”, което ще издаде книгата, съобщава, че „Правилата на Ръмсфелд“ ще се появи на книжния пазар през май. Издателството се надява книгата веднага да се превърне в бестселър. Ръмсфелд, който е на 80 г., споделя пред „Уошингтън сикретс“:

„През годините натрупах истинско богатство от възможността да работя с исторически фигури като Ануар Садат, Маргарет Тачър, Роналд Рейгън. Е, ако не си успял да почерпиш, макар и малко ,мъдрост от такива хора, то тогава не трябва да ти се обръща внимание.“

Бившият шеф на Пентагона казва, че сърцевината на „Правилата на Ръмсфелд“ е концентрация от практически съвети в политиката, бизнеса и правителството, които е трупал в течение на десетилетия. Смята мемоарите си за полезно четиво както за колежани, така и за хора, прохождащите в политиката или бизнеса, но, също така, и за тези, които са изкушени от историята и известните личности. „Тази книга ще съдържа стотици правила, които съм събирал десетилетия, но никое от тях не е по-важно от последното“Ако въобще някога имаш правила, те не трябва да бъдат повече от 10“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …