Начало / България / Конкурс за художествен проект на книгоразделител

Конкурс за художествен проект на книгоразделител

Регионална библиотека „Любен Каравелов“  в Русе кани деца и младежи на възраст от 5 до 19 години да вземат участие в организирания от библиотеката в район Урсус, Варшава конкурс за художествен проект на книгоразделител. Темата на конкурса през 2013 г. е „Моето най-чудно пътуване“, уточнява сайтът русенската библиотека.

Допускат се всички познати техники и материали: цветни моливи, пастели, водни бои, цветни маркери, стъкло, декупаж, различни фабрични материали, изрязани цветни хартии, снимки, колаж и т.н.

Темата включва както традиционното схващане за пътуване до любими места, така и личното преживяване от прочитане на книга, гледане на филм, посещение на изложба, откриване на град или магическо място – планини, острови, езера…

Всяко произведение трябва да има заглавие. Във формуляра за участие участниците дават кратка информация за „пътуването“, дата, място, заглавието на книгата, филма или изложбата, името на езерото, планината и т..н.

Организаторите ще създадат карта на всички „пътувания“, преживени и представени от младите автори в техните проекти. По този начин ще се сравнят чувствителността и културните навици на децата и младите хора от различни държави в Европа.

Всички наградени художествени проекти ще бъдат отпечатани във вид на книгоразделители от организаторите на конкурса.
Конкурсът се организира в рамките на проекта „АБВ. Изкуството на книгата“, в който партньори са РБ“Любен Каравелов“ и Русенската художествена галерия. В изданието му през 2012г. взеха участие над 50 деца от Русе и много от тях бяха отличени.

Краен срок за предаване на проектите, придружени от формуляр за участие, в РБ“Любен Каравелов“, отдел „Литература за чуждоезиково обучение“ – 18 февруари 2013 г., понеделник.

Библиотеката организира изпращането на творбите до организаторите.
За допълнителна информация се обръщайте към Теодора Стоянова, отдел „Литература за чуждоезиково обучение“, тел. 082 820134, fld@libruse.bg.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …