Начало / България / Букай и Коелю са най-четени в библиотека „Емануил Попдимитров“

Букай и Коелю са най-четени в библиотека „Емануил Попдимитров“

Книгите на Хорхе Букай и Паулу Коелю са били най-търсени в в кюстендилската библиотека „Емануил Попдимитров“ през 2012 г., съобщи dariknews.bg.  

„През миналата година продължи и големият интерес към „Шифърът на Леонардо“ на Дан Браун, както и към другите му книги. Доста се чете и Робин Шарма и неговата книга „Монахът, който продаде своето ферари“.Задържа се интереса и към така наречената „женската литература“ и автори като Елизабет Адлър, Нора Робъртс и Даниел Стийл.  Търсеха се доста и книгите на турската писателка Елиф Шафак. Взимаха се и доста от книгите, по които са направени на сериали, като например „Великолепният век“. От българските автори се четат Иво Сиромахов, Мадлен Алгафари,Калин Терзийски и Стефан Цанев“,заявява София Пейчева – директор на библиотеката.

32 369 са били посещенията в регионалната библиотека през 2012 г. Регистрирани са около 3 000 читатели, от които 700 са деца.

Младите читатели са се насочили най-вече към фентази и вампирска литература. А от детската литература най- четени са поредици като „Това е тайна“, „Героите на Олимп“, „Хрониките на Кейн“. Поредицата „Малки сладки лъжкини“ е била любимата на тийнейджърките.

Прочетете още

IlfIA

Иля Илф: „Вие сте интересен човек! На вас всичко ви е наред. Удивително, с такова щастие и на свобода.”

На 13 април 1937 година, на 39 години, от туберкулоза умира Иля Илф. Единият от …