Начало / Свят / Мюзикъл по „Петдесет нюанса сиво” дебютира в Манхатън тази седмица

Мюзикъл по „Петдесет нюанса сиво” дебютира в Манхатън тази седмица

Мюзикъл по бестселъра на Е Л Джеймс „Петдесет нюанса сиво” ще дебютира тази седмица в театъра в Манхатън „Gramercy Theater”, съобщи „Ню Йорк Поуст”. Пиесата е озаглавена „50 Shades! The Musical”, а цените на билетите са между 50 и 60 долара. Тя ще се играе в петък и събота, като за начало. Шоуто се чака с голям интерес, след като вече пожъна успехи в Чикаго и Единбург.

Специално за мюзикъла са написани 11 песни. Той обаче не пресъздава романа съвсем точно. Акцентирано е повече на хумора. Например главният мъжки персонаж – Крисчън Грей, в пиесата е с бирено коремче, а срамежливата Ана е представена като малко луда. „Далеч е от романа, но има известна сексуалност. Като цяло е забавна пиеса. Никой не си сваля дрехите, повече се ориентирахме към намеците”, коментира режисьорът Албърт Самюълс.

Все пак Самюълс уточнява, че мюзикълът е забранен за лица под 18 годишна възраст заради темите, които обсъжда. В шоуто, актьорите играят, докато жена чете от книгата. В най-важните моменти и публиката взема участие.

Романът е изключителен бестселър от излизането си през 2011 г. До момента са продадени 65 милиона копия от трилогията в цял свят. Първата част ще бъде адаптирана и в киното, като филма се продуцира от „Universal Pictures”.

Трилогията на Е Л Джеймс тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …