Начало / Критика / 6 ползи от всекидневното писане

6 ползи от всекидневното писане

Скоро публикувахме текст, в който бяха посочени ползи от четенето. Сега ви предлагаме ползите от писането, според австралийската писателка и блогърка Линда Р. Янг.

1. Упражненията водят до съвършенство. Често сме чували израза, че е по-важно качеството, а не количеството. В много неща в живота обаче, включително писането, за да се постигне качество, първо трябва да има количество. Ще станем по-добри, ако се упражняваме, а не просто ей така.

2. Увереност. Когато пишем, ние споделяме думите и историите, които са ни на сърцето. Така поне би трябвало да бъде. Изложени на лист хартия, ние вярваме в тях повече.

3. По-малко напрежение. Когато рядко се опитваме да пишем, желанието да се получи добре често ни пречи. По-честото писане обаче сваля напрежение и ни дава свобода да експериментираме. Именно така намираме собствения си стил.

4. Дисциплина. Може да не звучи съвсем логично, но писането също изгражда дисциплина. Много писатели биха го потвърдили – това също е работа, която не винаги е лека и се получава. Вдъхновението не е нещо, което се явява по желание. Понякога просто трябва да седнеш и да работиш с това, което имаш.

5. Да се отървем от писателския блокаж. Нека се върнем на вдъхновението. Много писатели чакат то да ги сполети и това е причината да блокират. Ако ежедневно се изправят срещу предизвикателството, в един момент то ще бъде преодоляно.

6. Постигане на мечтите. Всеки, хванал писалка и лист мечтае да стане известен и признат писател. За да се случи това обаче, трябва да представим необходимото творчество. Колкото повече и по-често пишем, толкова по-бързо пишем. А това означава, че по-бързо ще напишем повече книги и ще можем да покажем на света какво можем.

Свързани заглавия
8 ползи от четенето

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …