Начало / Свят / Жена описва последните си месеци в книга

Жена описва последните си месеци в книга

Журналистката от Флорида Сюзан Спенсър-Уендъл ще публикува книга, описваща последните й месеци, съобщи „Гардиън”. 45-годишната Спенсър-Уендъл е болна от неизлечима болест, но вместо да се отчая, тя решава да напише книга, която да документира живота й до неговия край. „Until I Say Goodbye: My Year of Living with Joy” (Докато кажа сбогом: Моята година изживяна с радост) ще излезе през март тази година.

Журналистката е диагностицирана с болестта на Лу Гериг, известна още като амиотрофична латерална склероза (болест на моторните неврони), през юни 2011 г. Тогава лекарите й дават около година живот. Тя решава да изживее максимално пълноценно оставащото й време, като дори го споделя в книга. Творбата се очаква с огромен интерес. Авторката вече е получила аванс от 2 милиона долара от „HarperCollins”. Сключени са договори за превод на 25 езика. Филмовото студио „Universal” плати още 2 милиона за правото да я адаптира на големия екран.

Докато болестта още не е сломила тялото й, Сюзан Спенсър-Уендъл пътува до всички точки по света, които иска да посети. Отива до река Юкон, а в Будапеща отпразнува 20-тата годишнина от сватбата си със своя съпруг Джон. В Кипър пък се среща със своя биологичен баща, когото не е познавала дотогава. В един от сърцераздирателните моменти в книгата, тя описва как помага на дъщеря си да си избере булчинска рокля едва на 14 години, защото знае, че няма да доживее до сватбата й.

В крайна сметка постепенно състоянието на Сюзан се влошава. Последните страници на ръкописа тя пише с единствения пръст, който може да контролира, натискайки бутоните на своя iPhone. Записва и интервюта, докато още може да говори.

„Вярвам, че това е дълга траектория в живота на хората от моето семейство. Мъката сега ще им помогне да са по-щастливи в бъдеще. Това ме утешава, дава ми мир. Както и възможността да се радвам на днешния ден и нищо друго”, казва Спенсър-Уендъл.

Фото: local10.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …