Начало / Свят / В учебник Израел е наречен „окупирана Палестина”

В учебник Израел е наречен „окупирана Палестина”

В учебник по английски  беше открита карта, в която на мястото на Израел е написано „окупирана Палестина”,съобщи huffingtonpost.com, цитирайки израелското издание „Israel Today”. Помагалото е „Skills in English Writing: Level 1” и е част от програмата за обучаване на ученици от Йордания в британския колеж „Greenhill College”.

„Преподавам английски като втори език на няколко места в Англия. Попаднах на картата и не можах да повярвам на очите си”, коментира учителката Лиз Уайзмен. Учебникът е отпечатан през 2003 г., но все още се използва на някои места за обучение на чуждестранни студенти в Обединеното кралство.

Издателите от „Garnet Education”, силна компания в сферата на учебните материали, публикува извинение. „Това е сериозна редакторска грешка. Въпросното издание не се отпечатва от няколко години. Вече редакторският отдел е с други служители, затова не можем да отговорим защо точно се е получила тази грешка. Проверихме ръкописа и подобна карта не е включена от авторите. Вината не трябва да бъде прехвърляна върху тях”, пише в изявлението.

В момента от издателството предлагат нова, поправена версия на учебника.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

original-27883-1418879459-11

Азия е континентът на книгите

Ето няколко места, които изумяват Културата на четенето е неизменна част от човешката цивилизация. Именно …