Начало / Любопитно / „Въжеиграчът” от Филип Блан и Ерик Хъблър (анотация)

„Въжеиграчът” от Филип Блан и Ерик Хъблър (анотация)

„Въжеиграчът” е разказ за едно необикновено приятелство и за последствията от него. Мъж в разцвета на силите си, изпаднал в безизходица, след като ненадейно е освободен от работа. Загадъчен стар мъдрец, овладял умението да балансира (в прекия и в преносния смисъл) при всякакви ситуации и да предава тази си способност на онези, които отчаяно се нуждаят от душевно равновесие.

Някаква сила (дали съдба или нещо друго) предизвиква срещата между тези мъже. И от ръба на бездната на отчаянието по-младият се връща към живота. Защото старецът е събудил желанията му, потиснал е страховете му и го е накарал да погледне под друг ъгъл нещата от живота. И най-важното: научил го е да стъпва уверено по опънатото въже, независимо на каква височина се намира.

„Въжеиграчът” е резултат от съвместната дейност на бизнес консултантите Филип Блан и Ерик Хъблър.Общото между тях е, че на базата на собствения си опит са постигнали забележителни успехи, които споделят във „Въжеиграчът”. Книгата е своеобразен кодекс за етично поведение, за да се постигне баланс и върхови постижения.

Блан живее в Обединеното кралство от 1988 г. Започва като стажант в търговска фирма и постепенно се издига до поста търговски директор за Обединеното кралство и Ирландия на концерна Anheuser Busch. През 2008 г. основа консултантската фирма . Блан е свързващото звено между големите корпоративни компании при техните преговори.

Ерик Хъблър започва професионалната си кариера в САЩ през 1990 г. В продължение на 12 години управлява семейния бизнес, нареждайки фирмата сред най-добрите във Франция през 2004 г. През 2005 г., вдъхновен от опита си в управлението и бойните изкуства, основава „Алтамира”.  Мисията на компанията е да се насърчи културата и добрите практики на преговори в различните организации.

„Въжеиграчът” тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …