Начало / България / 68 ученици от България и Румъния участваха в литературен конкурс

68 ученици от България и Румъния участваха в литературен конкурс

Шейсет и осем ученици от Силистренска област и префектура Кълъраш се включиха в българо-румънския регионален литературен конкурс „Зеленото злато на Дунава“, обявен преди месец, съобщи dariknews.bg. Конкурсът е по едноименен проект на читалище „Вапцаров“ в Тутракан, музея на цивилизацията в румънския град Олтеница и областната администрация в Силистра.

34 български и 34 румънски тийнейджъри от 14 до 19 години писаха есета, разкази, стихотворения и приказки. Отличени са по петима ученици от двата бряга на Дунава. От Силистра това са: Райна Павлова – 10 клас и Ива Иванова – 8 клас в ЕГ „Пейо Яворов“, Анелия Михайлова – 8 клас в Икономическата гимназия „Атанас Буров“, Десислава Докова – 10-ти клас в ПМГ, Гергана Русанова – 12 клас в СОУ“Никола Вапцаров“. Те ще получат наградите този месец, а творбите им ще бъдат отпечатани в сборник и в изданията по проекта.

Проектът, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България (2007-2013), има за цел да създаде образователен модел за опазване на природата в пограничния регион.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …