Начало / България / 68 ученици от България и Румъния участваха в литературен конкурс

68 ученици от България и Румъния участваха в литературен конкурс

Шейсет и осем ученици от Силистренска област и префектура Кълъраш се включиха в българо-румънския регионален литературен конкурс „Зеленото злато на Дунава“, обявен преди месец, съобщи dariknews.bg. Конкурсът е по едноименен проект на читалище „Вапцаров“ в Тутракан, музея на цивилизацията в румънския град Олтеница и областната администрация в Силистра.

34 български и 34 румънски тийнейджъри от 14 до 19 години писаха есета, разкази, стихотворения и приказки. Отличени са по петима ученици от двата бряга на Дунава. От Силистра това са: Райна Павлова – 10 клас и Ива Иванова – 8 клас в ЕГ „Пейо Яворов“, Анелия Михайлова – 8 клас в Икономическата гимназия „Атанас Буров“, Десислава Докова – 10-ти клас в ПМГ, Гергана Русанова – 12 клас в СОУ“Никола Вапцаров“. Те ще получат наградите този месец, а творбите им ще бъдат отпечатани в сборник и в изданията по проекта.

Проектът, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България (2007-2013), има за цел да създаде образователен модел за опазване на природата в пограничния регион.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …