Начало / Свят / Нова биография на Джейн Остин ще излезе през януари

Нова биография на Джейн Остин ще излезе през януари

Нова биография на Джейн Остин ще излезе на англоезичния книжен пазар през януари, съобщи „Гардиън”. Тя ще е със заглавие „The Real Jane Austen: A Life in Small Things” („Истинската Джейн Остин: Животът в малките неща”) и е дело на Паула Бърн, която е изследовател на творчеството на английската писателка.

Биографията ще бъде публикувана по повод 200-годишнината от издаването на „Гордост и предрасъдъци” – най-популярната книга на Остин. Тя се е появила на пазара на 28 януари 1813 г. „The Real Jane Austen: A Life in Small Things” ще бъде в книжарниците от 17 януари. Произведението ще разкрие авторката в по-различна светлина, в сравнение с представата до момента. Бърн я описва като силна жена, изпреварила времето си, която е имала своята позиция относно случващото се в страната. Много по-модерна, отколкото си я представяме.

Джейн Остин е английска писателка, родена през 1775 година в Стивънсън, Хемпшир. Тя е от най-знаковите имена в английската литература. Най-известното й произведение е „Гордост и предразсъдъци”, което се е превърнало в класика. Други популярни нейни творби са „Разум и чувства”, „Ема”, „Доводите на разума” и др. За живота на Остин се знае малко. Тя умира през 1817 г.

Книги от Джейн Остин тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …