Начало / Свят / Е Л Джеймс е автор на годината на „USA Today”

Е Л Джеймс е автор на годината на „USA Today”

Е Л Джеймс, която взриви света на литературата с трилогията си „Петдесет  нюанса сиво”, стана автор на годината на американската медия  „USA Today”. Еротичните книги се продадоха в 35 милиона копия само в САЩ. Книгите бяха преведени и на български, като тук също жънат успех.

Историята проследява връзката между младата и срамежлива Анастейжа и мистериозният милиардер Крисчън Грей и неговите садо-мазо сексуални предпочитания. „Смятам, че жените харесват страстни любовни истории. Фундаментално, трилогията представлява именно това. Терминът „порно за лелки”, с който се опитват да ме нападат, просто го игнорирам”, споделя Джеймс.

„Петдесет  нюанса сиво” доминира бестселър класацията на „USA Today” по невиждан начин през годината. Само първата част прекара цели 21 седмици на върха на листата. В момента се работи и по адаптирането й във филм. С успеха си, Джеймс вдъхнови и последователи. Силвия Дей стартира трилогията „Кросфайър”, която много прилича на „Петдесет нюанса сиво” и също се радва на големи продажби.

Преди малко повече от година  Е Л Джеймс, чието истинско име е Ерика Ленард, беше непозната никому телевизионна продуцентка. Сега е една от най-обсъжданите личности на 2012 г.

Трилогията „Петдесет  нюанса сиво” тук

Първата част от трилогията „Кросфайър” тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

picture4

Светлана Дичева: Ако бях политик, щях да слушам внимателно интервютата с творци

Радиожурналистът предлага сега сборник с разкази Познавате кадифения тембър на Светлана Дичева от програма „Хоризонт“ …