Начало / България / Българин изгради мост между източната и западната медицина

Българин изгради мост между източната и западната медицина

На българския книжен пазар вече е „Методика за психоенергийна диагностика. „Азбука на разширената кожна сетивност” от д-р Георги Здравков. Над книгата авторът е работил 21 години. Иновативният труд на д-р Георги Здравков прокарва нов медицински манталитет, уникално съчетаващ западните и източните диагностични възможности.

В книгата за пръв път е представена обективна регистрация на субективните усещания към физичното поле на пациента чрез инструментално определени електрофизиологични параметри на кожната реакция на диагностицирания. С помощта на съвременна апаратура за електрофизиологични изследвания са обективизирани различните видове кожни усещания към физичното поле на човека (електромагнитно, електрично, магнитно и акустично поле, като всички те са генерирани във връзка с жизнедеятелността на организма). „Методика за психоенергийна диагностика” описва и създадената класификация и електрофизиологични модели на тези усещания. То дава подробни данни и за сетивните образи на заболяванията, разглеждани в психоенергийната медицина – чрез техните електрофизиологични модели.

Д-р Здравков е завършил специалност неврология в Медицинска академия, ВМИ София. Специализирал е рентгенология, ултразвукова диагностика и Китайска традиционна медицина. Впоследствие продължава да специализира и работи в областта на електроневродиагностиката в диагностичните центрове на University of Chicago и Loyola University Medical Center в Чикаго, САЩ. Продължава специализацията си и в областта на Китайска традиционна медицина, като завършва Midwest College of Oriental Medicine в Уисконсин, САЩ. Повече от 25 години в лекарската си практика използва диагностичните и терапевтични методи на западната и източната медицина.

„Методика за психоенергийна диагностика. „Азбука на разширената кожна сетивност” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

SONY DSC

Невена Басарова посрещна деца и родители в „Хеликон Витоша“

Авторката, основала популярната „Детска академия за добри обноски“, направи почивния ден в книжарницата на бул. „Патриарх Евтимий“ …