Начало / Свят / Анджелина Джоли ще режисира филм по драматична книга за Втората световна война

Анджелина Джоли ще режисира филм по драматична книга за Втората световна война

Анджелина Джоли възнамерява да режисира филм по драматичната книга за Втората световна война, „Unbroken” от Лора Хиленбранд, съобщи „Гардиън”. Книгата излезе 2010 г. и се превърна в един от бестселърите на „Ню Йорк Таймс”.

Историята е за олимпийския лекоатлет Луис Замперини, който се е състезавал на Игрите през 1936 г. в Берлин. По време на войната, той претърпява самолетна катастрофа над Тихия океан. Оцелял, Замперини прекарва 47 дни на сал, само за да бъде заловен, в крайна сметка, от японски войници. Те го затварят в лагер за военни престъпници. Там той прекарва още близо 3 години.

„Прочетох брилянтната книга на Лора Хиленбранд. Толкова бях трогната от героичната история на Луис Замперини, че веднага започнах да се боря за възможността да я филмирам. Луи е истински герой, човек с невероятна вяра и кураж. За мен е чест да имам шанса да разкажа неговата вдъхновяваща история”, заяви Джоли.

До момента не се знаят подробности относно актьорския състав, но сценарият е вече готов. Той е дело на Уилям Никълсън, сценарист на класиката „Гладиатор” и дългоочаквания мюзикъл „Клетниците”. Това ще бъде втора режисьорска изява на Джоли, като тя се захваща за втори път с военна история. През 2011 г. излезе романтичната и трагична история за босненския конфликт – „В земя на кръв и мед”.

Самият Луис Замперини още е жив. Той ще навърши 96 години през януари.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uvo

Салвадор Дали създава шедьоври и за книги

Работата му като илюстратор включва известни произведения Работи дори върху Библията, която излиза в пет …