На фокус
Начало / Свят / Нийл Геймън слага край на турнетата си през 2013 г.

Нийл Геймън слага край на турнетата си през 2013 г.

Догодина ще бъде последното турне на Нийл Геймън, в което той ще промотира своя книга и ще раздава автографи, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Геймън ще направи турне в САЩ, Обединеното кралство и Европа по случай излизането на книгата си „The Ocean at the End of the Lane”, която ще бъде на англоезичния книжен пазар от 18 юни 2013 г.

Причината е че турнетата му отнемат много време и сили. През 2009 г. имаше случай, в който той подписва копия от своя книга близо 7 часа. „Когато турнето за „The Ocean at the End of the Lane” приключи, не мисля да правя повече подобни. Ще се опитам да направя последното турне колкото се може по-запомнящо се, след което спирам окончателно”, заяви Геймън.

Геймън е автор на много награждавани книги за деца, тийнейджъри и по-млади читатели. Той пише романи, комикси, дори сценарии за филми. До скоро работеше за адаптирането на книгата му „American Gods” от телевизионния канал „НВО”.

Нийл Геймън е известен английски писател, роден през 1960 г. Той пише фентъзи. Известни негови книги са „Добри поличби”, „Каролайн”, „Книга за гробището” и др. Тези и други негови творби могат да бъдат намерени в българските книжарници. Двукратен носител е на награди „Хюго” и „Небюла”.

Свързани заглавия
Нов роман от Нийл Геймън излиза през лятото на 2013 г.
Осемте правила за писане на Нийл Геймън
7-годишният Нийл Геймън: Преди знаех какво е философия, но сега съм забравил
Нийл Геймън към студенти: Работещите на свободна практика са все по-важни
Нийл Геймън: По принцип всички родители са срам за децата си

Книги от Нийл Геймън тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

maxresdefault

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”: Джеймс Патерсън свали Гришам от върха

The 20th Victim е писана съвместно с Максим Паетро 73-годишният майстор на трилъра осребрява името …