Начало / Свят / Нийл Геймън слага край на турнетата си през 2013 г.

Нийл Геймън слага край на турнетата си през 2013 г.

Догодина ще бъде последното турне на Нийл Геймън, в което той ще промотира своя книга и ще раздава автографи, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Геймън ще направи турне в САЩ, Обединеното кралство и Европа по случай излизането на книгата си „The Ocean at the End of the Lane”, която ще бъде на англоезичния книжен пазар от 18 юни 2013 г.

Причината е че турнетата му отнемат много време и сили. През 2009 г. имаше случай, в който той подписва копия от своя книга близо 7 часа. „Когато турнето за „The Ocean at the End of the Lane” приключи, не мисля да правя повече подобни. Ще се опитам да направя последното турне колкото се може по-запомнящо се, след което спирам окончателно”, заяви Геймън.

Геймън е автор на много награждавани книги за деца, тийнейджъри и по-млади читатели. Той пише романи, комикси, дори сценарии за филми. До скоро работеше за адаптирането на книгата му „American Gods” от телевизионния канал „НВО”.

Нийл Геймън е известен английски писател, роден през 1960 г. Той пише фентъзи. Известни негови книги са „Добри поличби”, „Каролайн”, „Книга за гробището” и др. Тези и други негови творби могат да бъдат намерени в българските книжарници. Двукратен носител е на награди „Хюго” и „Небюла”.

Свързани заглавия
Нов роман от Нийл Геймън излиза през лятото на 2013 г.
Осемте правила за писане на Нийл Геймън
7-годишният Нийл Геймън: Преди знаех какво е философия, но сега съм забравил
Нийл Геймън към студенти: Работещите на свободна практика са все по-важни
Нийл Геймън: По принцип всички родители са срам за децата си

Книги от Нийл Геймън тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …