Начало / Свят / Носителите на наградите за спонсорство „Jerwood Awards” бяха обявени

Носителите на наградите за спонсорство „Jerwood Awards” бяха обявени

Носителите на наградите за спонсорство „Jerwood Awards” бяха обявени, съобщи британският „Телеграф”. Призовете се връчват от Британското кралско научно дружество и са под формата на парична сума. Те се дава на автори, които подготвят своята първа нехудожествена творба, с цел подпомагане на техните проучвания.

Най-големият чек, за 10 000 паунда, получи британско-иранската журналистка Рамита Навай. Тя е наградена за проекта си „City of Lies: the Undercover Truth about Tehran” – проучване за иранската столица Техеран, живота в града, културата и историята. Навай получи признание като кореспондент в Сирия и дори беше отличена с „Еми” за документалния си филм „Syria Undercover”.

Единият от двата чека за 5 000 паунда отиде в ръцете на д-р Гуен Адшед, консултант в психиатрична болница. Нейната книга „A Short Book About Evil” ще бъде комбинация от проучвания в сферата на анатомията, психологията и теологията. Другият чек беше даден на Едмънд Гордън за дългоочакваната му биография на Анджела Картър „Angela Carter: the Biography”.

Първите 2 книги трябва да излязат на англоезичния книжен пазар през 2014 г., докато биографичната творба е предвидена чак за 2016 г. Призовете „Jerwood Awards” се дават от 2004 г. насам.

Прочетете още

IMG_20190522_120626

Обичани автори акостират край морето

Добри Божилов очаква почитателите си на 27 август Срещата на Катерина Хапсали с читатели е на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.