Начало / България / „Хеликон” подарява 5 концерта на лоялните си клиенти през 2013 г.

„Хеликон” подарява 5 концерта на лоялните си клиенти през 2013 г.

През 2013 г. книжарници „Хеликон” ще подарят още музикални срещи на своите лоялни клиенти. Те ще са обединени тематично от четирите годишни времена – зимният концерт ще бъде посветен на Деня на влюбените 14 февруари; пролетният ще е по повод на Благовещение – денят, в който  Дева Мария получава благата вест, че ще роди Спасителя; летният концерт ще бъде свързан със стария български празник Еньовден, честван и от всички християнски изповедания като Ден на Йоан Кръстител. Есенният концерт ще бъде свързан с датата 19 октомври, когато отбелязваме празника на Иван Рилски Чудотворец – най-известният български светец и покровител на българския народ. Традиционният коледен концерт ще бъде в края на годината.

На 13 декември, четвъртък, „Хеликон” подари традиционния коледен концерт на най-верните клиенти на петте столични книжарници. Емблематични клавирни откъси от гениалните Бетовен, Шуберт и Дебюси звучаха в столичната книжарница „Хеликон-България”. На рояла бе младата и талантлива пианистка Венета Нейнска. „Тази вечер е символ на взаимната ни лоялност”, отбеляза Стоил Панайотов, представител на компанията.

Венета Нейнска излезе от рамката на изпълнителя, приобщавайки  публиката към музиката и книгата. Тя е възпитаник на музикалната академия в София. Има бакалавърска степен и звание cum laude от Университета на Южна Калифорния в Лос Анжелис, САЩ, в класа на световно известния преподавател проф. Джон Пери. През 2007 г. е приета като пълен стипендиант в Магистърската програма на Guildhall School of Music and Drama в Лондон, Великобритания в класа на проф. Джоун Хавил. Завършва образованието си със званието “Гилдхол артист” и отличие.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …