Начало / България / Книгите са най-предпочитаните подаръци за празниците, твърдят участници в Панаира на книгата

Книгите са най-предпочитаните подаръци за празниците, твърдят участници в Панаира на книгата

Книгите са сред най-предпочитаните подаръци за празниците, съобщи tvevropa.com, позовавайки се на проучване направено сред търговци и клиенти на завършилия вчера ХХХІ международен панаир на книгата в София.

Съвременните български автори, както и класическите произведения, са били сред най-предпочитаните от читателите. „Определено книгите са предпочитан подарък за празниците. И то наистина се съобразяват с вкуса на своите приятели“, обяснява една от консултантите на изложението.

„Безспорно. Един от най-хубавите подаръци е книга“, категоричен е и посетител на панаира, който би направил подобен подарък на всеки свои близък.

Алтернатива на традиционните хартиени издания, която също набира все повече почитатели е електронните книги. Те също са сред любимите подаръци на българите, твърдят търговците.

След миналогодишния успех на Панаира на книгата, когато посетителите са били 35 000, тази година се очаква да бъде отбеляза посещаемост от над  40 000 души. Тази година в НДК подредиха щандове 145 издателства и книгоразпространители, което също е рекорд за есенните панаири на книгата.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …