Начало / България / 18-ата книжарница „Хеликон” беше открита в Сливен

18-ата книжарница „Хеликон” беше открита в Сливен

Интелектуалният елит на Сливен уважи церемонията по откриването на новата на книжарница на „Хеликон” в града.Тя се състоя в дъждовната вечер на Никулден.

„Приветствам ви от името на една 20-годишна компания и идеята беше  тази вечер да я представим пред обществото на Сливен. Но първите дни след импровизираното отваряне в неделя  ни изненадаха – не очаквахме, че сте ни очаквали, че ни познавате и харесвате”, заяви Гинка Панайотова от „Хеликон” в словото си към гостите на книжарницата.

Тя отбеляза, че Сливен е 13-ят град в страната с книжарница „Хеликон”, която пък е 18-тият фирмен обект. Панайотова подчерта, че основните характеристики на тяхната работа са упоритост, последователност, базирана на културата на книжарството, зачитане на житейските морални ценности, налагане на книгата като културен продукт.

„Големите ни постижения са и наградата „Хеликон” и фестивалът „Четящият човек”. Преди 11-12 години се запознахме с един необикновен човек – Атанас Славов. Аз не мога да кажа много за него. Помня първата ни среща в Бургас  по повод книга, която представи. Имахме още няколко срещи и той не пропускаше да настоява да направим тук книжарница”, сподели Панайотова, след което близки приятели разказаха спомени за енциклопедиста Атанас Славов, роден в Сливен.

Писателят Христо Карастоянов прочете текст за Славов, припомняйки неговата обаятелност и неповторимост. Ярки щрихи към образа на мъдреца прибавиха и журналистката Веселина Седларска и Аспарух Панов от фондация „Фридрих Науман”.

Текстът на Христо Карастоянов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …