Начало / Свят / „Световната нощ на книгата” си намери още един спонсор

„Световната нощ на книгата” си намери още един спонсор

„Световната нощ на книгата” си намери допълнителен спонсор, пише thebookseller.com. Това е фирмата за транспортиране на колети „Yodel”. Като част от тяхното сътрудничество „Yodel” ще раздаде 20 000 пакета с книги в книжарници, библиотеки и други точки, свързани с инициативата.

Джулия Кингсфорд, изпълнителен директор на „Световната нощ на книгата”, коментира: „Много сме благодарни на издателствата, които ни помагаха с дистрибуцията през първите 2 години на нашето събитие. Сега вече ще работим с „Yodel”, които не само ще ни помогнат с опита и възможностите си в тази сфера, но и са големи почитатели на книгите”.

„Световната нощ на книгата” започна съвместна работа и с „Crisis”, благотворителна организация за подпомагане на бездомните хора. От фирмата са се ангажирали да организират клубове за книги в свои центрове.

„Световната нощ на книгата” стартира през 2010 г. във Великобритания по идея на Джейми Бинг – влиятелен британски литературен агент. На определения ден 20 хиляди доброволци раздават безплатно книги, за да поощрят хората да четат. През 2013 г. датата ще е 23 април.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …