Начало / България / „Тит от Никомедия” е новият роман на Силвия Томова

„Тит от Никомедия” е новият роман на Силвия Томова

На книжния пазар предстои да излезе четвъртата книга на Силвия Томова. Това е  романът „Тит от Никомедия”. Издател е „Жанет 45”.

„Тит от Никомедия” е провокативна, но и пикантна история, която обхваща последните години на езически Рим, мигове преди на престола в империята да се изкачи Константин Велики. Авторката посяга смело към личността на един от най-големите реформатори в Римската империя император Диоклециан, като предизвиква публиката с необичаен поглед към най-мащабните гонения на християните, извършени именно по негово време. Неслучайно епизодичен герой в книгата е Св. Георги, убит от Диоклециан в Никомедия, чийто образ е предаден без ореола на светостта. Всеки, посегнал към книгата, ще може да се докосне не само до дворцовите интриги по онова време, а да проследи и се запознае с един от най-страшните периоди от човешката история, когато върху руините на езическия свят започва да се гради християнската цивилизация.

Силвия Томова пише поезия, проза и публицистика. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ със специалности „Дефектология“ и „Журналистика“. Първата й книга е романът „Кожа“, издаден през 2001 г. През 2006 г. излиза сборникът с разкази „Добър ден, Р.“ През 2007 г. получава Първа награда от Националния конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев“. През 2010 г. беше публикуван сборника „Черни маслини и двама мъже“.

Книги от Силвия Томова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226667_b

Забравен шедьовър

Людмила Еленкова, радио „Хеликон“ Има хиляди причини, заради които си струва да бъде препрочитан романът …