Начало / България / Росен Друмев със „Златен пегас” за цялостно творчество

Росен Друмев със „Златен пегас” за цялостно творчество

Писателят Росен Друмев получи статуетката „Златен пегас” за цялостно творчество на церемония провела се в община Бургас, съобщи „Фокус” . Статуетката се дава през две години.

„Това е едно удовлетворение за мен и висока оценка от страна на писателската общност в Бургас, която ме номинира и избра за тази награда. Очаквах тази награда. От известно време се настройвам да пиша проза, но кога ще почна не е ясно. Засега пиша основно хумор и сатира. Това, че получавам награда за цялостно творчество, не означава, че спирам да пиша, а напротив продължавам да работя, да пиша, да редактирам едно от най-добрите списания у нас – сп. Море”, каза Друмев.

Останалите награди – с плакет на името на поета Христо Фотев в раздел лирика бе отличена Стоянка Грудова за книгата й „Аз рибата”. Николай Фенерски получи плакет ”Петко Росен” за книгата му „Не казвай на майка си”, плакет „Пегас” на Иван Сухиванов за книгата му „Бягства”, за която преди месец е получил и национална награда.

Наградите бяха кулминацията на литературен преглед. Вече 19 години по предложения на писателските дружества община Бургас кани известни и наложили се критици, за да отсъдят след анализ на предложените произведения кой е заслужил да бъде награден с плакет „Христо Фотев” за поезия, „Петко Росен” за проза и „Пегас” за белетристика.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …