Начало / България / Росен Друмев със „Златен пегас” за цялостно творчество

Росен Друмев със „Златен пегас” за цялостно творчество

Писателят Росен Друмев получи статуетката „Златен пегас” за цялостно творчество на церемония провела се в община Бургас, съобщи „Фокус” . Статуетката се дава през две години.

„Това е едно удовлетворение за мен и висока оценка от страна на писателската общност в Бургас, която ме номинира и избра за тази награда. Очаквах тази награда. От известно време се настройвам да пиша проза, но кога ще почна не е ясно. Засега пиша основно хумор и сатира. Това, че получавам награда за цялостно творчество, не означава, че спирам да пиша, а напротив продължавам да работя, да пиша, да редактирам едно от най-добрите списания у нас – сп. Море”, каза Друмев.

Останалите награди – с плакет на името на поета Христо Фотев в раздел лирика бе отличена Стоянка Грудова за книгата й „Аз рибата”. Николай Фенерски получи плакет ”Петко Росен” за книгата му „Не казвай на майка си”, плакет „Пегас” на Иван Сухиванов за книгата му „Бягства”, за която преди месец е получил и национална награда.

Наградите бяха кулминацията на литературен преглед. Вече 19 години по предложения на писателските дружества община Бургас кани известни и наложили се критици, за да отсъдят след анализ на предложените произведения кой е заслужил да бъде награден с плакет „Христо Фотев” за поезия, „Петко Росен” за проза и „Пегас” за белетристика.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …