Начало / Свят / Е Л Джеймс смята, че шумът около „Петдесет нюанса сиво” й идва в повече

Е Л Джеймс смята, че шумът около „Петдесет нюанса сиво” й идва в повече

На авторката на хитовата трилогия „Петдесет нюанса сиво” Е Л Джеймс й идва в повече шума около нейните книги, съобщи британският „Индипендънт”. Тя даде интервю пред „Би Би Си”, в което заяви, че цялата публичност около книгите е „прекалено показна”. Освен това Джеймс сподели, че се срамува, в известна степен, от факта, че творбите се четат и от мъже.

От трилогията са продадени над 60 милиона копия в цял свят. Първата част предстои да бъде адаптирана в „Холивуд”. Джеймс беше запитана как живота й се е променил и доколко е останала „нормален човек”. „Определено се нуждая от чувството си за хумор в последно време. Защото публичността изобщо не е забавна. Мразя да се показвам по телевизията. Написах книгите за забавление, не за всичко, което последва”, каза тя.
Авторката добави: „Малко ми е неудобно, че тези книги се четат и от мъже. Защото те, в известна степен, показват фантазиите ми и аз никога не съм подозирала, че те ще станат толкова популярни. Има малко срам, но трябва да се преодолява”.

Е Л Джеймс отрече, че главните герои Ана и Крисчън са базирани на хора, които познава. Тя заяви, че по-скоро са събирателни и украсени образи на нейни познати. Писателката призна, че не е използвала никаква методология, план, чернова или каквато и да е структура при писането. „Просто ми хрумна”, твърди Джеймс.

Свързани заглавия
„Петдесет нюанса сиво” е най-често забравяната книга в хотелските стаи в Обединеното кралство
Е Л Джеймс: Ще съм ужасена, ако децата ми четат „Петдесет нюанса сиво”

Трилогията Е Л Джеймс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …