Начало / Свят / „Амазон” публикува непознати досега творби на Кърт Вонегът

„Амазон” публикува непознати досега творби на Кърт Вонегът

„Амазон” публикува непознати досега материали от автора на „Кланица 5” Кърт Вонегът, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Поредицата „Sucker’s Portfolio” стартира миналата седмица. Всеки вторник „Амазон” ще пуска в е-формат по едно произведение от писателя, което не е виждано досега.

Творбите са 6 разказа и 1 есе. До момента са публикувани 2 произведения – „Between Timid and Timbuktu” и „Rome”. В първото се разказва за млад художник, който скърби за своята скоро починала съпруга. Мъката го кара да се вманиачи в търсене на начин за връщане на времето назад и възобновяване на тяхната връзка. Второто ни отвежда в малкия град Ню Хемшир. Аматьорска театрална трупа наема млада актриса за нова пиеса. Резултатите след изпълнението са повече от шокиращи.

„Разказите са артефакти. Те са интелигентни лъжливи интерпретации на живота. Когато пишеш нещо по-дълго, тогава съдържанието може да отговаря на истината, но при краткия разказ е точно обратното”, казва Вонегът в интервю през 1997 г.

Кърт Вонегът е роден през 1922 г. в САЩ. Известни негови творби са „Кланица 5”, „Закуска за шампиони”, „Галапагос” и др. Стилът му се характеризира с силни елементи на черен хумор и сатира. Интересен факт е, че негово хоби е било изобразителното изкуство. Работил е като журналист и полицейски репортер. Умира през 2007 г.

Книги от Вонегът тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …