Начало / Свят / Излиза нова книга за журналиста Габриел Гарсия Маркес

Излиза нова книга за журналиста Габриел Гарсия Маркес

По-непозната страна на Габриел Гарсия Маркес, тази на журналист, ще бъде представена в нова книга, информира cbsnews.com. Творбата ще се казва „Gabo, periodista” – комбинация от прякора на големия писател и испанската дума за журналист. Изданието ще се публикува от Института по журналистика в Колумбия, основан от самия Маркес.

Творбата от 512 страници ще съдържа най-различни репортажи, дело на великия автор, както и коментари от известни имена в сферата на журналистиката като Джон Лий Андерсън и Алм Гийермоприето. Тя ще излезе на испански език в Колумбия и Мексико, където живее Маркес. Миналата седмица Габо получи копие от нулевата серия в дома си в Мексико Сити.

Габриел Гарсия Маркес е писател, журналист, издател и общественик, роден в Колумбия през 1927 г. Известен е като Габо в цяла Латинска Америка. Той често е сочен за най-известния представител на магическия реализъм, елементи от който се откриват в много негови произведения. Основен мотив в тях е самотата. Получава Нобеловата награда за литература през 1982 г. Сред вечните му произведения са „Сто години самота”, „Любов по време на холера”, „За любовта и други демони” и др.

Книги за и от Маркес тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …