Начало / Свят / Излиза нова книга за журналиста Габриел Гарсия Маркес

Излиза нова книга за журналиста Габриел Гарсия Маркес

По-непозната страна на Габриел Гарсия Маркес, тази на журналист, ще бъде представена в нова книга, информира cbsnews.com. Творбата ще се казва „Gabo, periodista” – комбинация от прякора на големия писател и испанската дума за журналист. Изданието ще се публикува от Института по журналистика в Колумбия, основан от самия Маркес.

Творбата от 512 страници ще съдържа най-различни репортажи, дело на великия автор, както и коментари от известни имена в сферата на журналистиката като Джон Лий Андерсън и Алм Гийермоприето. Тя ще излезе на испански език в Колумбия и Мексико, където живее Маркес. Миналата седмица Габо получи копие от нулевата серия в дома си в Мексико Сити.

Габриел Гарсия Маркес е писател, журналист, издател и общественик, роден в Колумбия през 1927 г. Известен е като Габо в цяла Латинска Америка. Той често е сочен за най-известния представител на магическия реализъм, елементи от който се откриват в много негови произведения. Основен мотив в тях е самотата. Получава Нобеловата награда за литература през 1982 г. Сред вечните му произведения са „Сто години самота”, „Любов по време на холера”, „За любовта и други демони” и др.

Книги за и от Маркес тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9780593153895

Класация „Ню Йорк Таймс“ (7 август – 15 август)

Престижната американска класация минава под знака на изобразителното изкуство и алтернативната музика. Струва си да …