Начало / България / Е-книга на Галина Николова с премиера в „Хеликон-България”

Е-книга на Галина Николова с премиера в „Хеликон-България”

На 29 ноември, четвъртък, от 19:00 ч. в книжарница ”Хеликон –България” (София, бул. „Цар Освободител” № 4) ще се състои премиерата на стихосбирката „Азбука на завръщането” от Галина Николова.

Уникалното е, че това е първата българска поетическа книга, която излиза не в хартиен вариант, а под формата на комерсиално електронно издание.

Галина Николова завършва културология в СУ „Св. Климент Охридски”, а по-късно като стипендиант на Фулбрайт – управление на организационната промяна в Milano The New School for Management and Urban Policy, New York.

През 2000-та година с конкурс на Свободно поетическо общество излиза първата й книга „Минавам”. С нея печели наградата на публиката на ХХVI Национална конференция на студентите литературни творци. Втората й книга „Отстрани” излиза през 2004 г., а третата „От другата страна” – през 2010 г.

Галина Николова е носител на награди от Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” и Пловдивската поетическа академия. Нейни стихове са включени в немския каталог на българската култура Donumenta (2005), както и в немската антология на българската поезия Balkanische Alphabete: Bulgarien (2008).

„Азбука на завръщането” е втората книга от поредицата София: Поетики на „Обединени издатели”, която представя съвременна българска литература в духа на едноименния международен фестивал (www.sofiapoetics.eu).

Първата стихосбирка от поредицата – „Поет на портрет” от Иван Димитров, също вече е налична в електронен вариант в онлайн книжарницата на „Хеликон”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …