Начало / Свят / Нова книга дискредитира Чарлс Дикенс

Нова книга дискредитира Чарлс Дикенс

Нова книга дискредитира големия писател Чарлс Дикенс, съобщи„Гардиън”. Творбата е със заглавие „The Great Charles Dickens Scandal” и е написана от Майкъл Слейтър – учен, специализирал се върху творчеството на автора на „Големите надежди”, „Дейвид Копърфийлд” и др. Произведението вече е на пазара. То се издава от „Yale University Press” и е 232 страници.

Чарлс Дикенс е смятан за един от най-големите проповедници на домашното огнище във Викторианска Великобритания. Този негов имидж обаче е почти унищожен през 1858 г. Същата година се разпада брака му, а се носят слухове, че причината е връзката му с младата по това време актриса Елън „Нели” Търнан. Дори се говорило, че той има и незаконно дете от нея. Именно върху това се концентрира книгата.До края на живота си Дикенс успява да тушира слуховете. Негови роднини продължават да го правят и след това. След смъртта на последния му син през 1934 г. обаче никой не може да спре спекулациите. Слейтър се опира на писма и материали от архиви, които не са показвани досега. Той включва и мнения по темата на други известни писатели, сред които Джордж Оруел и Едмънд Уилсън.

Чарлс Дикенс е роден на 7 февруари 1812 г. в Англия. Той е една от най-забележителните фигури в британската литература. Характерно за него е, че публикува творбите си на части, като поредица, за да поддържа интереса на читателите. Повлиял е на редица от най-големите съвременни автори. Литературният му псевдоним е Боз. Умира през 1870 г. в родината си.

Книги от Дикенс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Писател представя света на психоактивните растения

Майкъл Полан полага важни въпроси за дрогите This Is Your Mind On Plants, както се …