Начало / България / Посланикът на Аржентина дари книги на варненската библиотека „Пенчо Славейков“

Посланикът на Аржентина дари книги на варненската библиотека „Пенчо Славейков“

Посланикът на Аржентина у нас Н. Пр. Гийермо Салвадор Асрак дари книги от аржентински автори на варненската Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“, съобщи chernomore.bg.

„Хубавата книга е най-добрият посланик, който влиза във всяка къща“, заяви Кристияна Димчева от варненската библиотека, която прие дарението на посланика. Тя отвърна на жеста на дипломата, като му подари юбилейния знак на РБ „Пенчо Славейков“.

Дарението беше връчено на  официалното откриване на документална изложба по повод 80-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете държави. Експозиция от стари снимки, документи и публикации в печатни издания разказва историята на двустранните контакти. Тя бе подредена пред пленарната зала на община Варна.

„Аржентина е първата държава в Южна Америка и третата в света извън границитe на Европа, с която България установява дипломатически отношения“, коментира посланикът.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

SONY DSC

Невена Басарова посрещна деца и родители в „Хеликон Витоша“

Авторката, основала популярната „Детска академия за добри обноски“, направи почивния ден в книжарницата на бул. „Патриарх Евтимий“ …