Начало / България / „Малки поетики“ обявява конкурс, търси нови лица

„Малки поетики“ обявява конкурс, търси нови лица

Фестивалът „Малки поетики“ и студентското читалище „Св. Климент Охридски 1997“ започват конкурс за творби от автори на възраст между 10 и 18 години в областта на литературата, музиката и визуалните изкуства, съобщиха от фестивала, цитирани от dnevnik.bg.

Целта на инициативата е спомогне за намирането на нови лица на българската литературна, музикална и арт сцена.

Кандидатите за участие на фестивала могат да изпратят в писмен вид или чрез петминутен аудиозапис авторска поезия или проза, музикални/DJ проекти в жанровете на рок, поп, джаз, класическа, рап или електронна музика. Ще се приемат също творби в сферите на видеоарта, мултимедията, експерименталното кино, живописта.

Произведенията трябва да са адресирани до имейл info@sofiapoetics.eu или на адрес „София, бул. „Витоша“ 25, ет. 1″.

Срокът за участие е 7 декември, а на 14 ще бъдат анонсирани победителите, както и повече детайли около провеждането на събитието, вдъхновено от „София: Поетики“.

Журито, съобщават организаторите, ще бъде съставено от известни български творци. Имената им още не са оповестени. Те ще отличат 15 поети или прозаици, 10 музиканти и до 5 визуални артисти, а след представянето им на фестивала ще бъде определен по един победител в трите категории. Призьорите ще получат парична награда от по 100 лв. и възможност за участие на „София: Поетики“ през 2013 г.

Фестивалът се организира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …