Начало / Свят / Звезди пеят в мюзикъла на Стивън Кинг

Звезди пеят в мюзикъла на Стивън Кинг

Известни изпълнители пеят в мюзикъла, написан от Стивън Кинг и рок музиканта Джон Меленкамп, съобщи „Гардиън”. Сред тях са Шерил Кроу, Еливс Костело, Крис Кристоферсън и самия Меленкамп. Произведението се казва „Ghost Brothers of Darkland County” и дебютира през април тази година в Атланта, като оценките са разнородни.

Сюжетът ни отвежда в 30-те години на миналия век. Двама братя се сбиват заради жена и единият умира. Другият избягва с жената, но по пътя двамата катастрофират, падат в езеро и се давят. След години историята се повтаря. Историята се ражда още преди 13 години, когато Меленкамп си купил имот в Блуумингтън, Индиана. Певецът впоследствие разбрал, че се носи слух, че имението е прокълнато. Той веднага се обадил на Стивън Кинг и двамата изпипали сюжета.

Кинг и Меленкамп възнамеряват да продължат да развиват мюзикъла. Официален албум-саундтрак ще излезе през март 2013 г. Дори се водят преговори постановката да се играе и на „Бродуей”.

Писателят обаче не е голям оптимист в това отношение: „Говорихме си за „Бродуей” още от началото. Джон вярва в преследването на най-високите цели. Но „Бродуей” в наши дни е шибан „Дисниленд”. Някакви дами със сини коси от Уестчестър Каунти. Идват с автобуси, за да гледат „Аида” или „Цар Лъв”. Казвам ви, все едно е увеселителен парк”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …