Начало / Свят / Книга ще даде отговор защо сциентологията привлича холивудските звезди

Книга ще даде отговор защо сциентологията привлича холивудските звезди

Книгата „Да сме наясно: Сциентология, Холивуд и затворът на вярата“, която се базира на статия на Лорънс Райт в „Ню Йоркър“, ще се появи на пазара на 17 януари 2013 г., съобщи actualno.com, цитирайки сп.“Холивуд рипортър“.

Алфред А. Нопф възнамерява да публикува сериозно изследване на историята на сциентологията, в което ще бъде отделено сериозно място на живота на известни холивудски последователи на тази религия. Едни от най-популярните имена, които са свързани със сциентологията, са актьорите Джон Траволта и Том Круз. Издателите ще пуснат изданието в първоначален тираж от 150 000.

Книгата ще запознае читателите със сциентологията от раждането й през 50-те години, с първия й гуру Рон Хюбърд и със сегашния й водач Давид Мискевидж.

Авторът, който е носител на наградата „Пулицър“, ще се опита да даде отговори на много въпроси, вкл. и на този как и защо звезди от шоубизнеса се асоциират с тази религия, която е неприемлива за много хора по света. Том Круз е поставен под лупа заради развода си с Кати Холмс, за който сп. „Венити феър“ твърди, че актьорът е извършил под натиска на сциентогията.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9780593153895

Класация „Ню Йорк Таймс“ (7 август – 15 август)

Престижната американска класация минава под знака на изобразителното изкуство и алтернативната музика. Струва си да …