Начало / България / Испанският писател и журналист Висенте Ботин идва в България

Испанският писател и журналист Висенте Ботин идва в България

В началото на декември 2012 г. в  България пристига нашумелият испански писател и журналист Висенте Ботин  по покана на Испанско посолство в България и със съдействието на Институт Сервантес, София.

Висенте Ботин е роден в Бургос, Испания. Завършил е журналистика, политически науки и социология в Мадридския университет „Комплутенсе“. Прочути са неговите документални филми и актуални репортажи по теми, свързани със събитията в Латинска Америка, Франция, САЩ, Мароко, Израел, Ливан и други държави. Повод за посещението му в България е Панаирът на книгата в София и представянето на документалната книга „Погребението на Кастро“, написана непосредствено след четиригодишния престой на писателя в Куба като кореспондент на Испанската телевизия. Ботин е също автор и на биографията „Раул Кастро: бълхата, която яхна тигъра“, публикувана през 2010 г.

„Погребението на Кастро“ е уникално журналистическо свидетелство за абсурдите на кубинската революция, превърнала се, 50 години след победата на кастризма, в пародия на самата себе си, забележителна фреска на съвременна Куба, създадена с много ирония и чувство за хумор и обагрена с поемите и песните, с които кубинците се опитват да прогонят демоните си. Както пише кубинският интелектуалец емигрант в САЩ Висенте Ечери, „…това е най-пълната и старателно събирана информация, написана някога за чудовищната измама, наричана „кастризъм“. Покойникът е кубинската революция, а тази книга е нейният смъртен акт“.

Програма на срещите с Висенте Ботин:
4 декември 17,00 ч. – среща с читатели, Панаир на книгата в София, Мраморно фоайе, модератор Георги Ангелов
5 декември
18,00 ч. – среща с читатели в Институт Сервантес, София, модератор д-р Теодора Цанкова
6 декември
18,00 ч. – среща с читатели, книжарница” Хеликон,Пловдив-Център”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

MV5BOTVjZDljOGItZWM2NC00NzQ1LThhZDEtMmMzNjZiYzZjMmQ3XkEyXkFqcGdeQXVyNjk0NTczMTM@._V1_

Сериал по книга на Тейлър Дженкинс Рийд ще е хит наесен

Това е и най-продаваната ѝ книга „Дейзи Джоунс&The Six” беше дори обявена за книга на …