Начало / Свят / Нова биография на Уинстън Чърчил излезе на пазара

Нова биография на Уинстън Чърчил излезе на пазара

Нова биография на Уинстън Чърчил излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today”. Творбата е със заглавие „The Last Lion: Winston Spencer Churchill, Defender of the Realm” (Последният лъв: Уинстън Спенсър Чърчил, защитник на кралството) и е по материали на историка и биограф Уилям Манчестър, събирани от журналиста Пол Рийд. Манчестър почина през 2004 г. Творбата е цели 1232 страници и е достъпна както в печатен, така и в е-формат. Издателство е „Little, Brown and Company”.

Книгата обхваща периода между 1940 и 1965 г. Тогава Чърчил става премиер и се заема да се бори срещу мощта на нацистка Германия. Произведението описва куража, интелекта и решителността на този политик. Чърчил е представен и като голям военачалник. Описани са и преговорите на Чърчил с лидерите на САЩ. Творбата е била подготвяна от Уилям Манчестър в продължение на 20 години.

Сър Уинстън Чърчил е британски политик, роден през 1874 г. Той е известен най-вече с ключовата си роля по време на Втората световна война. Член е на британския парламент 64 години, участва в 13 правителства и е министър-председател. Носител е на Нобелова награда за литература и е първия чужденец, избран за почетен гражданин на САЩ.

Негови книги, преведени на български са „Уинстън Чърчил: Афоризми и анекдоти”, „Хапливите прозрения на Уинстън Чърчил”, „Великата република: История на САЩ” и „Мисли и анекдоти”.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …