Начало / Свят / Новият роман на Иън Макюън на пазара от днес

Новият роман на Иън Макюън на пазара от днес

Новият роман на Иън Макюън е в книжарниците в САЩ от днес, съобщи „USA Today”. Творбата е със заглавие „Sweet Tooth” и се издава от „Nan A. Tales”. Произведението е 320 страници. Това е първата книга на Макюън с женски главен персонаж от класиката му „Изкупление”.

Сюжетът проследява историята на студентката от „Кеймбридж” Серина Фром. Нейната красота и интелигентност я правят идеална за британската разузнавателна служба „МИ5”. Годината е 1972, а Студената война е далеч от края си. Английската организация решава да манипулира културните разбирания в обществото като финансира писатели, чиито политически разбирания съответстват на тези на правителството.

Операцията е кръстена „Sweet Tooth”. Серина се внедрява в литературните кръгове и започва да манипулира влиятелния млад автор Том Хейли. В един момент обаче тя се влюбва не само в неговото творчество, ами и в него. Серина трябва да пренебрегне правилата на шпионажа.

Иън Макюън (1948) е най-награждаваният английски писател и безспорно едно от най-талантливите пера на Европа днес. Той е автор на много значими романи, сред които и преведените у нас „Амстердам” (награда „Букър”), „Изкупление”, „Неумолима любов”, „Събота”, „Почивка в чужбина”. Още първият му сборник разкази е отличен с наградата „Съмърсет Моъм”.

Свързани заглавия
Йън Макюън: Аз съм английски писател, а не британски
Иън Макюън беше награден за цялостен принос към литературата

Книги от Йън Макюън  тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

eko

Цветелина Спиридонова: Намираме се сред океан от красота

Художничката показва на децата как да спасим моретата и океаните „Великото приключение на малкото китче …