Начало / Свят / Новият роман на Иън Макюън на пазара от днес

Новият роман на Иън Макюън на пазара от днес

Новият роман на Иън Макюън е в книжарниците в САЩ от днес, съобщи „USA Today”. Творбата е със заглавие „Sweet Tooth” и се издава от „Nan A. Tales”. Произведението е 320 страници. Това е първата книга на Макюън с женски главен персонаж от класиката му „Изкупление”.

Сюжетът проследява историята на студентката от „Кеймбридж” Серина Фром. Нейната красота и интелигентност я правят идеална за британската разузнавателна служба „МИ5”. Годината е 1972, а Студената война е далеч от края си. Английската организация решава да манипулира културните разбирания в обществото като финансира писатели, чиито политически разбирания съответстват на тези на правителството.

Операцията е кръстена „Sweet Tooth”. Серина се внедрява в литературните кръгове и започва да манипулира влиятелния млад автор Том Хейли. В един момент обаче тя се влюбва не само в неговото творчество, ами и в него. Серина трябва да пренебрегне правилата на шпионажа.

Иън Макюън (1948) е най-награждаваният английски писател и безспорно едно от най-талантливите пера на Европа днес. Той е автор на много значими романи, сред които и преведените у нас „Амстердам” (награда „Букър”), „Изкупление”, „Неумолима любов”, „Събота”, „Почивка в чужбина”. Още първият му сборник разкази е отличен с наградата „Съмърсет Моъм”.

Свързани заглавия
Йън Макюън: Аз съм английски писател, а не британски
Иън Макюън беше награден за цялостен принос към литературата

Книги от Йън Макюън  тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …