Начало / Автори / Житейски съвети от Кърт Вонегът

Житейски съвети от Кърт Вонегът

Ако беше жив, вчера американският класик Кърт Вонегът щеше да навърши 90 години. Авторът, обичан и признаван заради черния си хумор и сатирата, почина през 2007 г. Той остава в световната литература с „Кланица 5”, „Галапагос”, „Закуска за шампиони”, „Времетръс” и др. Тези, както и други негови творби, могат да бъдат намерени в българските книжарници. Предлагаме ви два житейски съвета от Вонегът, в типичния му стил, публикувани на flavorwire.com.

Подтиквам те, моля ти се, да забележиш, когато си щастлив и да възкликнеш или промърмориш, и да се замислиш по следния въпрос: „Ако това не е хубаво, не знам кое е” – Вонегът в есето „Knowing What’s Nice” (Да знаеш какво е хубаво), публикувано в списанието „In These Times” през 2003 г.

„Какво трябва да правят младите хора с живота си днес? Много неща, очевидно. Но най-смелата постъпка е създаването на стабилни общества, в които ужасни болести като самотата могат да се лекуват” – Вонегът в писмо до учебните заведения „Hobart and William Smith Colleges”, 1974 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …