Начало / България / Емблематичен роман на Джон Харви излиза на български

Емблематичен роман на Джон Харви излиза на български

След десет дни книжния пазар ще излезе един от най-убедителните  британски криминални романи „Плът и кръв” от известния разказвач в жанра Джон Харви.  Това е един вълнуващ и завладяващ роман за престъпленията в миналото, към които ни връщат престъпленията в настоящето.

Джон Харви (74)е автор на повече от 90 книги, най-популярните от които са романите за Чарли Резник, повлияни от джаз културата, а действието се развива неотменно в град Нотингам. Първата книга от поредицата „Самотни сърца” е публикувана през 1989 и била обявена от в. „Таймс” за един от 100-те най-добри криминални романи за последния век. Харви завършва сериите до 1998 г. с „Последно причастие”,  и оттогава героят му Резник има само периферни участия в новата серия с  дететктив Франк Елдър. Новият герои е пенсиониран дететктив, а действието този път се развива в Корнуел, където всъщност пребивава и авторът. Първата книга „Плът и кръв” носи на Джон Харви наградата Сребърна кама от Асоциацията на писателите криманалисти за 2004 г., заедно с добри отзиви от критиката за литературното му представяне.  2007 г. е удостоен с Диамантена кама за цялостен принос към жанра през целия си живот.

Негови още са самостоятелните романи „ В истинска светлина“ ( “In A True Light“, 2001), „Погребан” (Gone to Ground”, 2007), която влиза в списъка  на Theakston’s Old Peculiar Crime Novel за годишните награди на 2009. Новелата „Nick’s Blues”  (2008), романите „Far Cry”  (2009), „A Darker Shade of Blue” (2010) и ”Good    Bait“  (2012) са последващите му точни попадения в света на криминалния трилър.

Романите от поредицата за Резник са 12, за които Джон Харви е удостоен с награда „Шерлок” – за „Последно причастие” и отличие „Grand Prix du Roman Noir Étranger“ за „Студена светлина”.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …