Начало / Свят / Биография на Адел вече е на пазара

Биография на Адел вече е на пазара

Биографична книга за една от най-нашумелите певици в последно време, Адел, вече е на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today”. Произведението е със заглавие „Adele: The Biography” и е дело на британския журналист и писател Час Нюки-Бърдън. Нюки-Бърдън, автор на 29 книги, не се задълбочава толкова в успехите на изпълнителката през последните години, колкото в нейното детство и какво я е вдъхновило да се захване с музика.

Адел е родена през 1988 г. в Лондон. Там прекарва и детството си. Още като тийнейджърка започва да пише своя собствена музика – нещо изключително рядко за съвременните изпълнители. След като я качва в интернет, тя бързо е забелязана от продуценти и получава договор за албум.
Певицата е нетипична звезда. Макар да получава първата си награда „Грами” (от осем) още през 2009 г., тя продължава да страда от сценична треска. Освен това, Адел не рядко е иронизирана, заради наднорменото си тегло, но тя многократно е заявявала, че се чувства добре в кожата си и не смята да се променя. Като най-важна фигура, която я е вдъхновила, певицата определя баба си.

И двата й албума, пуснати до момента – „19” и „21” са много успешни. По-рано тази година, телевизионният музикален канал „VH1” определи Адел за една от 100-те най-велики жени в музиката.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …