Начало / Свят / Стефани Майър не отрича възможността за нови книги от серията „Здрач”

Стефани Майър не отрича възможността за нови книги от серията „Здрач”

Стефани Майър не отрече възможността за нови книги от серията „Здрач”, информира popwatch.ew.com. Тя обаче не възнамерява да се захване с това начинание скоро.

„Планирах историята да продължи в още няколко книги. Знаех какво точно ще се случи нататък. Има и други персонажи, на които ми се иска да дам повече гласност”, коментира Майър на пресконференция по случай излизането на новия филм по поредицата – „Здрач 2: Новолуние”, който вече е в кината и в България. „Може би в един момент ще напиша още книги от поредицата, просто за себе си. Засега не възнамерявам да го направя, но не знам как ще се чувствам по въпроса в следващите 5 години”, допълни писателката.

Четирите книги от поредицата, публикувани до момента, са преведени на български език. Серията излезе между 2005 и 2008 г. Книгите са абсолютни бестселъри – по данни от 2010 г., са продадени над 116 милиона копия. Филмовите адаптации също носят големи приходи в боксофиса. Произведенията на Майър не се славят с литературната си стойност, но са изключително популярни в цял свят.

Книгите на Стефани Майър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …