Начало / България / Ким Тхуи идва в България

Ким Тхуи идва в България

Канадската авторка от виетнамски произход Ким Тхуи ще гостува в България, съобщи издателство „Колибри”. На 14 ноември, сряда, от 17 ч в „Хеликон-Пловдив, Център” ще се състои премиерата на романа й „Ру” (на френски „ru” означава „поток“; на виетнамски „ru” означава „люлчина песен“).

„Ру” е дебютният роман наТхуи , но донесъл и няколко престижни приза – голямата литературна награда „Аршамбо”, наградата на генерал-губернатора на Квебек,наградата на публиката на Салона на книгата, голямата награда на радио RTL и на списание „Лир”, както и международната награда „Мондело”.

С много лиризъм и своеобразно чувство за хумор „Ру“ отразява прехода от едно безметежно детство към предизвикателствата на имигрантския живот. Преодолявайки обективни препятствия и психологически съпротиви, Ким и семейството й успешно се установяват в гостоприемната канадска провинция Квебек. Потеклото на писателката, перипетиите в родната й страна и отвъд нея, непрестореният маниер, с който ни въвежда в дебрите на най-съкровените преживявания и емоции – всичко това придава специфичен аромат на този дебют и превръща срещата с Ким Тхуи в екзотично откровение.

Тхуи е родена през 1968 г. в Сайгон, Южен Виетнам,откъдето емигрира. Завършила е право в Монреал, работила е като шивачка, преводачка и адвокат, преди да се отдаде изцяло на писане.

След България тя ще представи книгата си и в Белград, Букурещ, Кишинев и Варшава.

„Ру” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 май – 29 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Бай Тошо от Иво Сиромахов …