Начало / България / Българин спечели първа награда от конкурса „Citta’ di Ancona”

Българин спечели първа награда от конкурса „Citta’ di Ancona”

Първа награда в раздел „Чуждестранни автори” на Международния литературен конкурс „Citta’ di Ancona” в Италия спечели Бисер Бойчев от Шивачево, съобщи „Дарик”. Той е участвал с три свои стихотворения.

Международният литературен конкурс до момента е регистрирал многобройни участия на автори от всички области на Италия, а в секцията за чуждестранни автори са регистрирани участия с произведения на творци от Аржентина, Австралия, България, Франция, Германия, Люксемург, Холандия, Румъния, Русия, Сирия, Словения, Швейцария, Турция и САЩ.

Инициативата се провежда в рамките на програма 2012 на “Voci nostre”, „Нашите гласове” и е под патронажа на Община Анкона, Провинция Анкона и Регион Марке.

Международният литературен конкурс “Citta’ di Ancona” през 2008 получи голямо признание и от президента на Република Италия с връчването на медал на Асоциацията. Тя е основана през 1967 г. от поетите и артистите от област Марке, с цел развитие на изкуството и културата в Анкона.
Други български творци, участвали в Международния литературен конкурс „Citta’ di Ancona“, са Мария Панайотова, Крася Титянова, Романьола Мирославова, Диана Димик и Ирина Йорданова.

Бисер Бойчев е член на Управителния съвет Клуба на дейците на културата в Сливен, отбелязва sliven-news.com. Автор е на няколко поетични книги. Има многобройни участия в международни и национални конкурси, от които има десетки награди. Той е автор и на текста на Химна на Шивачево, по песента „Viva Forever“ на Spice Girls, който беше представен официално преди дни. Асистент-режисьор е на филмите „Време за жени“ и „Слънчево“ на продуцента, сценариста и режисьора Илия Костов. Заедно с него и с Желяз Кондев в момента работи по създаването на документален филм за Добри Чинтулов и Добри Желязков – Фабрикаждията.

Фото: sliven-news.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …