Начало / Любопитно / „Дяволският еликсир” от Реймънд Хури (анотация)

„Дяволският еликсир” от Реймънд Хури (анотация)

В най-новия си роман Реймънд Хури отново ни среща с героите от предишните си книги – агентът на ФБР Шон Райли и археоложката Тес Чайкин, които този път се отправят на пътешествие в издирване на мощно упойващо вещество, потънало в забрава и скрито в джунглите на Централна Америка.
Неочаквано телефонно обаждане променя изневиделица плановете на Райли. От другата страна на слушалката е стар боен другар, който той не е чувал повече от пет години. Райли не може да пренебрегне отчаяния вик за помощ и без колебание заминава за Лос Анджелис. Неусетно той е въвлечен в смъртоносна надпревара по следите на мистериозен еликсир.
Заедно с археоложката Тес Чайкин Райли се впуска в мащабно приключение из джунглите на Мексико, в което се вплитат вековни загадки и съвременни амбиции за власт и контрол.
Двамата са решени да открият дяволския еликсир преди да е попаднал в недоброжелателни ръце. Веществото е толкова силно и ефективно, че може да доведе цялото човечество до ръба на самоунищожението. И те далеч не са единствените, които го търсят…

За автора:
Реймънд Хури е автор на световноизвестните трилъри „Последният тамплиер” и „Оръжието на тамплиерите”, издадени в над 50 страни.
Роден е през 1960 г. в Бейрут. През 1975 г. семейството му се мести в Ню Йорк, за да се спаси от избухналата в страната гражданска война. След завършването на гимназията той се завръща в Ливан, но през 1984 г. американски спец части го евакуират с хеликоптер заради размириците. Тези премеждия без съмнение оформят мирогледа на автора и обогатяват способностите му на разказвач. В романите си той пресъздава големи, епични събития, които имат глобално значение. Именно личното отношение и съдбата на автора са помогнали за това книгите му да имат такъв огромен успех.
Днес Хури живее в Лондон заедно със съпругата си и двете им дъщери. Интересна подробност е, че авторът е възпитан в католическата вяра, но не се определя като особено религиозен.

„Дяволският еликсир” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …