Начало / Любопитно / „Дяволският еликсир” от Реймънд Хури (анотация)

„Дяволският еликсир” от Реймънд Хури (анотация)

В най-новия си роман Реймънд Хури отново ни среща с героите от предишните си книги – агентът на ФБР Шон Райли и археоложката Тес Чайкин, които този път се отправят на пътешествие в издирване на мощно упойващо вещество, потънало в забрава и скрито в джунглите на Централна Америка.
Неочаквано телефонно обаждане променя изневиделица плановете на Райли. От другата страна на слушалката е стар боен другар, който той не е чувал повече от пет години. Райли не може да пренебрегне отчаяния вик за помощ и без колебание заминава за Лос Анджелис. Неусетно той е въвлечен в смъртоносна надпревара по следите на мистериозен еликсир.
Заедно с археоложката Тес Чайкин Райли се впуска в мащабно приключение из джунглите на Мексико, в което се вплитат вековни загадки и съвременни амбиции за власт и контрол.
Двамата са решени да открият дяволския еликсир преди да е попаднал в недоброжелателни ръце. Веществото е толкова силно и ефективно, че може да доведе цялото човечество до ръба на самоунищожението. И те далеч не са единствените, които го търсят…

За автора:
Реймънд Хури е автор на световноизвестните трилъри „Последният тамплиер” и „Оръжието на тамплиерите”, издадени в над 50 страни.
Роден е през 1960 г. в Бейрут. През 1975 г. семейството му се мести в Ню Йорк, за да се спаси от избухналата в страната гражданска война. След завършването на гимназията той се завръща в Ливан, но през 1984 г. американски спец части го евакуират с хеликоптер заради размириците. Тези премеждия без съмнение оформят мирогледа на автора и обогатяват способностите му на разказвач. В романите си той пресъздава големи, епични събития, които имат глобално значение. Именно личното отношение и съдбата на автора са помогнали за това книгите му да имат такъв огромен успех.
Днес Хури живее в Лондон заедно със съпругата си и двете им дъщери. Интересна подробност е, че авторът е възпитан в католическата вяра, но не се определя като особено религиозен.

„Дяволският еликсир” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …