Начало / България / Наталия Цветанова с първа награда от Националният конкурс за поезия „Паметта на водата“

Наталия Цветанова с първа награда от Националният конкурс за поезия „Паметта на водата“

Жури с председател доц. Людмила Стоянова оцени в пълна анонимност стихове на 73-ма автори, участвали във Втори национален конкурс за поезия „Паметта на водата“ . Първо място бе присъдено на Наталия Цветанова, чиито творби получиха 28 от 30 възможни точки, съобщи БГНЕС.

Втора награда спечели Валентина Йотова с 24 точки. Трето място си поделиха Елена Денева, Даниела Йорданова и Галина Иванова, които получиха по 23 точки. Награждаването се състоя в читалище „Пробуда“ в Бяла. Официални гости на събитието бяха Иван Овчаров – председател на „Сдружение на писателите“ – Варна, Елица Виденова – директор на радио „Варна”, поетът Иван Ставрев и други писатели и поети членове на „Сдружение на писателите“ – Варна. Конкурсът се проведе под мотото „Морето! Най-голямото събитие!“ (Христо Фотев).

На закриването на поетичния конкурс журналистът и писател Момчил Инджов представи книгата си, написана в съавторство с бразилския журналист Жамил Шаде, за президента на Бразилия с български корени Дилма Русеф. Изследвайки историята на семейство Русеф в книгата, авторите са открили сходство в живота на Дилма Русеф и нейния полубрат Любен Камен-Русев. И двамата се борят срещу диктатури – тя срещу десен военен режим в Бразилия, той срещу ляв режим в България. Момчил Инджов сподели пред публиката, че няма данни за положителни отзиви от страна на Бразилското президентство, дори напротив, но това го радва тъй като книгата не цели нито да оспори, нито да митологизира Дилма Русеф. Авторите само разказват историята на един брат и сестра, в историческите прилики между две страни.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …

2 Коментари

  1. Пожелавам й още много награди.Определено е една талантлива жена, която знае какво иска.

    • Наталия

      с огромно закъснение – Благодаря!
      за високата оценка на журито
      и на парфюм # за хубавия коментар
      и на всички
      но те си знаят :)
      успех!