Начало / България / Владимир Гаджев написа книга за Теодосий Спасов

Владимир Гаджев написа книга за Теодосий Спасов

Владимир Гаджев – живата история на българския джаз, публикува нова книга – „Теодосий Спасов. Преследващият звуци”. Книгата е издание на „Изток-Запад”. „Теодосий Спасов. Преследващият звуци”има за цел да отговори на въпроса:  Къде се намира всепризнатият майстор на кавала в новите търсения в джаза?

Според автора Спасов се нарежда по-скоро в редиците на етноджаз и уърлд мюзик. Същевременно Гаджев се съгласява и с оценката на сп. „Нюзуик“, че Теодосий „е създал нов музикален жанр“. Ала ако това твърдение бъде прието за вярно, кой е този жанр и как трябва да назоваваме музиката, която виртуозът прави?

Владимир Стоянов Гаджев (1944) е музикален критик и журналист – един от пионерите в новото българско „джаззнание“.От началото на професионалната си кариера през 1960-те години. Гаджев следи отблизо възраждането, развитието и проблемите на българския джаз. Бил е музикален кореспондент за издания в Германия, Чехия и Полша. Преподава социология на музиката и история на джаза в Нов български университет.

Фото:novavizia.net

Книги от Владимир Гаджев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (16 май – 22 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Живот в скалите от Мария …