Начало / България / Владимир Гаджев написа книга за Теодосий Спасов

Владимир Гаджев написа книга за Теодосий Спасов

Владимир Гаджев – живата история на българския джаз, публикува нова книга – „Теодосий Спасов. Преследващият звуци”. Книгата е издание на „Изток-Запад”. „Теодосий Спасов. Преследващият звуци”има за цел да отговори на въпроса:  Къде се намира всепризнатият майстор на кавала в новите търсения в джаза?

Според автора Спасов се нарежда по-скоро в редиците на етноджаз и уърлд мюзик. Същевременно Гаджев се съгласява и с оценката на сп. „Нюзуик“, че Теодосий „е създал нов музикален жанр“. Ала ако това твърдение бъде прието за вярно, кой е този жанр и как трябва да назоваваме музиката, която виртуозът прави?

Владимир Стоянов Гаджев (1944) е музикален критик и журналист – един от пионерите в новото българско „джаззнание“.От началото на професионалната си кариера през 1960-те години. Гаджев следи отблизо възраждането, развитието и проблемите на българския джаз. Бил е музикален кореспондент за издания в Германия, Чехия и Полша. Преподава социология на музиката и история на джаза в Нов български университет.

Фото:novavizia.net

Книги от Владимир Гаджев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1b3c5e96e7abdfd7322b5e9a9cd08247

Дневници на Дарвин изчезнаха от Кеймбриджкия университет

Ценните документи липсват в библиотеката вече 20 години Дневниците, в които присъства и еволюционното дърво, …