Начало / Свят / Утре излиза биография на Брус Спрингстийн

Утре излиза биография на Брус Спрингстийн

Утре на англоезичния книжен пазар ще излезе нова биография на Брус Спрингстийн, съобщи „USA Today”. Тя е със заглавие „Bruce” и е от музикалния журналист Питър Еймс Карлин. Творбата ще бъде 512 страници, а издателство е „Touchstone”. Това е първата биография на големия американски рок музикант от 25 години насам и е писана с помощта на самия Спрингстийн.

Спрингстийн е роден през 1949 г. в Ню Джърси, САЩ. Неговата кариера се простира вече 4 десетилетия. Той е един от най-влиятелните текстописци и музиканти. Получил е цели 20 награди „Грами”, а от негови албуми са продадени над 120 милиона копия. Има и един „Оскар”. Веднъж дори президентът на САЩ, Барак Обама, възкликва: „Аз съм президент, но той е Шефът!” („The Boss” – Шефът, е прякора на изпълнителя – бел. ред.).

Карлин описва детството на Брус, прекарано в типично работническо семейство в Ню Джърси. Показан е бавният, но сигурен път към върховете на музикалния бизнес. В книгата е описано как вече известният Спрингстийн се справя със светлината на прожекторите и защо семейството продължава да е най-ценното нещо за него. Членовете на „E Street Band”, с която той пътува на турнетата си, споделят мненията си за него – какъв човек е, какви са им отношенията.

Пише и за музикалните влияние върху Спрингстийн, как твори, какво го мотивира. Разкрит е и процесът на работа зад албуми класики като „Born to Run”, „Born in the U.S.A” и „The Rising”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20-Figure11-1

Предизвестена ли е войната в Украйна – пророчеството на Езекиил

Васил Лазаров Библейските пророчества нямат нищо общо с разнообразните човешки предсказания, свързани с езичеството и …